Business ready - tyylikkäät, mutta mukavat vaatteet

Mukavat vaatteet tyylistä tinkimättä

Jos on tottunut käyttämään paljon oloasuja, istuvien vaatteiden, tai farkkujen käyttäminen ei ehkä enää houkuta. Puristavat ja kireät vaatteet ovat epämukavat päällä, ja se näkyy.

Jos samaistut, niin Savanan uusi business ready -mallisto on tehty juuri sinua varten! Voit pukeutua edustuskelpoiseen asuun, ja silti tuntea olosi mukavan rennoksi.

 

 

Chic, mutta ei mukavuuden kustannuksella

Mukavissa vaatteissa viihtyy ja ne saavat olonkin tuntumaan itsevarmemmalta.  Uudessa business ready -mallistossa olemme halunneet yhdistää hienot joustamattomat kankaat ja mukavuuden. Käyttömukavuus koostuu monista eri tekijöistä, jotka tulee ottaa huomioon jo vaatetta suunniteltaessa.

Käyttömukavuuden huomioiminen suunnitelussa

Mukavuus koostu monesta eri tekijästä. Kiristävät vyötärönauhat ja huonosti hengittävät tekokuitukankaat eivät kuulu niihin. Seuraavassa avaamme hieman pääkohtia, joita suunnittelussa on mietitty erityisen tarkasti käyttömukavuuden kannalta.

 

Väljyys

Suunnittelemme vaatteista väljiä, jotta ne olisivat mahdollisimman mukavia päällä. Väljä mitoitus on eduksi myös, jos käyttäjällä on taipumusta lieviin painon muutoksiin. 

Vaikka vaatteet ovat väljiä, niiden ei tarvitse olla muodottomia. Vaatteemme eivät hävitä vartalon muotoja ja esimerkiksi pitkillä vöillä voi halutessaan tuoda vyötäröä korostetummin esiin.

 

Rini takki on mukavan väljä päällä.

 

Joustavuus

Joustavista trikoovaatteista on helppo saada istuvia ja mukavia päällä, etenkin jos neulokseen lisätään mukaan elastaania. Kudotussa kankaassa asia on toinen. Kaikkia vaatteita ei voida toteuttaa trikoosta, tai muusta joustavasta materiaalista, jos halutaan saada tietynlainen look.

Jos esimerkiksi joustamattomasta pellavakankaasta halutaan saada istuvat housut, vaatteeseen ei voida jättää liikaa väljyyttä, tai ne eivät pysy päällä. Kun kangas ei jousta, voi esimerkiksi istuvien housujen vyötärö tuntua puristavalta ja epämukavalta.

Tämän ongelman olemme ratkaisseet seuraavasti: vaikka pellavahousut istuvat kauniisti päällä, ne eivät purista taakse vyötärökaitaleeseen lisätyn kuminauhan ansiosta. 

 

Nabi pellavahousuissa on vyötäröllä takana kuminauha tuomassa käyttömukavuutta.

 

Luonnonmateriaalit

Yksi mukavuuteen vaikuttavista tekijöistä on materiaalit. Olemme valinneet vaatteisiin luonnonmateriaaleja, jotka eivät hiosta. Hengittävyytensä ansiosta luonnonmateriaalit mukautuvat käyttäjän kehonlämmön mukaan. Esimerkiksi Cho bleiserissä vuorina käyttämämme puuvillasilkki ei hiosta, tai tunnu viileältä ihoa vasten, toisin kuin useimmat tekokuituvuorit. 

Vaatteiden huolto

Mielestämme myös materiaalien helppohoitoisuus on osa mukavuutta. Voit huoletta heittää puuvillasilkki vaatteemme pesukoneeseen.  Pese tekstiilit aina kuitenkin vaatteen mukana tulevan pesulapun mukaan. Puuvillasilkistä valmistamamme vaatteet pestään hellävaraisesti max. 30 asteessa.

 

   

Sena kauluspaidan ja Cho bleiserin voi halutessaan sitoa istuvammaksi pitkällä vyöllä.

Loungewear päiväkäyttöön

Mallisto on saanut vaikutteita loungewearista. Pyjamahenkinen kauluspaita- housuyhdistelmä, sekä aamutakkimainen kimono on jalostettu päiväkäyttöön. Asusteilla look on helppo muuttaa rennosta juhlavampaan.

Vaatteet eivät ole myöskään sidoksissa tiettyyn vuodenaikaan, tai erityiseen paikkaan. Esimerkiksi mekkoja voi käyttää lämpimällä kesäsäällä rannalla, tai vaikka talvella juhlissa vaatteita kerrostaen.

 

   

Nari kimonotakki sekä Sena kauluspaita ja Dea housut ovat saaneet vaikutteita loungewearista.

Vaatekaapin kulmakivet

Savanan mallistojen lähtökohtana on aina klassiset vaatekaapin kulmakivet. Väritykset ja muotoilu pidetään mahdollisimman ajattomana, sekä helposti jo olemassa oleviin vaatteisiin yhdisteltävinä. Materiaalit ovat totutusti luonnonmateriaaleja.

Näiden lisäksi tärkeimpiä kriteereitä suunnittelussa on jo mainittu käyttömukavuus, sekä helppokäyttöisyys. Väljän mitoituksen ansioista  vaatteisiin on helppo sujahtaa. Kriteereihin kuuluu pysyvästi myös, ekologisuus, eettisyys ja laatu. Kaikki vaatteemme valmistetaan Suomessa, ylituotannon minimoimiseksi pääosin ennakkotilausten mukaan. 

 

 

Kaikki Savana Collection:n vaatteet valmistetaan Suomessa luonnonmateriaaleista

 Inspiraatio Suomen luonnosta

Toisin kuin maliston nimestä voisi olettaa, business ready -mallisto on saanut inspiraationsa aivan muualta kuin tyypillisestä toimistoympäristöstä. Inspiraatio vaatteiden muotoiluun on saatu pohjoisesta, Suomen luonnosta. 

Upeat kirkkaana virtaavat kosket näkyvät mallistossa helmojen runsaissa poimuissa, ylellisen puuvillasilkin läpikuultavuudessa ja herkässä silkin hohteessa.

 

       

Pohjoisen raikas tuuli innoitti keveän materiaalin valintaan: höyhenenkevyt puuvillasilkki tuntuu keveältä iholla ja liikkuu kauniisti ilmavirran mukana.

TUTUSTU business ready mallistoon

 

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista