Savana Collection : kotimaiset, eettiset sekä laadukkaat ja ekologiset vaatteet

eettiset vaatteet ekologiset vaatteet kotimaiset vaatemerkit laadukkaat vaatteet naisten ekologiset vaatteet savana collection slow fashion suomalaiset vaatemerkit suomalaiset vaatteet

      savana collection kotimaiset ekologiset vaatteet netistä

Savana Collection tarjoaa vaihtoehdon pikamuodille: suomalaiset, sekä ekologiset vaatteet

Savana Collection on pieni suomalainen slow fashion -brändi. Valmistamme huolella suunniteltuja sesongittomia, ajattomia sekä laadukkaita naisten ja lasten design -vaatteita vastuulisesti. Vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Eettinen muoti ja lifestyle -blogi

Tämän blogin tarkoituksena on avata vaateteollisuuden ongelmakohtia, sekä antaa vinkkejä hitaampaan pukeutumiseen ja elämäntapaan. Savana Collection haluaa tarjota eettisemmän vaihtoehdon pikamuodille. Vaihtuvien trendien ja kulutushysterian keskellä on hyvä tiedostaa, mikä on vaatteen todellinen hinta. 

Olen Hannele 33v. Savana Collectionin suunnittelija ja perustaja. Haluan aloittaa blogaamisen esittelemällä itseni, jotta teille avautuisi millainen henkilö on Savana Collectionin takana, sekä mihin arvoihin ja ajatuksiin suunnittelu perustuu.

 

Arvostan rauhaa ja hiljaisuutta ja asummekin perheeni kanssa metsän keskellä omakotitalossa. Nykyään pelkästään ajatus kaupunkiin menosta ja metelistä stressaa. Rakastan kulttuurien erilaisuutta ja saan valtavasti energiaa ja inspiraatioita eri maista ja kohdatessani erilaisia ihmisiä. Tämä on myös opettanut kunnioittamaan kotimaatamme ihan eri tavalla, vaikka joskus haaveilenkin asuvani lämpimässä meren läheisyydessä. Suunnittelijana tykkäänkin ajatella, että suunnittelen ikään kuin maailmankansalaiselle. Otan mielelläni eri kulttuureista vaikutteita vaatteisiini, vaikka pohjimmiltani synnynnäinen tyylini on skandinaavinen ja jopa minimalistinen. Pidän selkeitä linjoja ja hillittyä väripalettia kuitenkin hyvänä asiana esimerkiksi tuotteiden ajattomuuden kannalta.

 

Rakastan luontoa. Varhain keväällä kylvän tomaatin, sekä muiden kasvien siemenet ja aina kesällä pihallamme kasvaakin kaikenlaista perunasta mansikoihin. Keittiömme ikkunat suuntaavat itään ja etelään ja niiden suomasta valosta johtuen, kyseinen huone on talvisin täynnä huonekasveja. Kasveista valtaosa on itse siemenestä kasvattamiani puita, kuten avokadoja ja sitruunaa. Syön pääosin kasvisruokaa ja söisinkin varmaan pelkästään kasvisruokaa, jos osaisin kokata paremmin.

savana collection

 

Kehon ja mielen hyvinvointi on minulle tärkeää, joten harrastan meditointia, joogaa ja käyn kuntosalilla. Harjoittelen meditaation ja liikunnan avulla hallitsemaan paremmin mieltäni ja kehoani. Vihaan stressiä ja saatan saada siitä kovan päänsäryn. Pelkään ja jännitän joitakin asioita, joten haluan hallita itseäni paremmin myös näissä tilanteissa. Hengitysharjoitukset ja mantrat ovat todella auttaneet jännittävissä tilanteissa. Kuntosalilla käydessäni lihasharjoituksien lisäksi opettelen kasvattamaan kärsivällisyyttäni. Esimerkiksi juoksumatolla jätän kaiken ajanvietteen tarkoituksella pois ja tuijotan edessä olevaa maisemaa. Harmikseni juoksumattoa vastapäätä sattuu olemaan pizzeria. Viime aikoina olen osallistunut mielelläni erilaisiin haasteisiin. Viimeksi kuukauden kestävään lankutushaasteeseen (minun ennätykseni on 3,30min!) ja vieläkin menee helposti 2.30min, vaikka ennen jo minuutti oli haasteellinen. Tällä hetkellä on kyykkyhaaste menossa. Yleisesti tykkään myös kehittää itseäni ja taitojani mahdollisimman monipuolisesti lukemalla, opiskelemalla ja harjoittelemalla.

 

Rakastan myös tehdä asioita käsillä ja erityisesti luonnonmateriaaleista. Saan tuntuman materiaaleihin, ja opin ymmärtämään sen luonnetta. Usein tykkään käyttää materiaalia juuri sen ominaisessa luonnollisessa värissä. Luonto on harmoninen ja kun esim. sisutuksessa ja vaatteissa materiaalit ja värit otetaan suoraan luonnosta, on helppo sovittaa kaikki yhteen. Käsitöistä ompelun lisäksi suurimpia intohimojani on dreijaaminen ja kankaiden kutominen, jotka olen valitettavasti yritystoiminnan aloitettuani joutunut jättämään vähemmälle huomiolle.

 

Intohimoni käsitöihin selittää osaltaan sen, että kouluttauduin aikoinaan artesaaniksi. Olen erittäin visuaalinen tyyppi ja rakastan kaikenlaista muotoilua. Sisustusala houkutteli aikoinaan, mutta parempien kulkuyhteyksien päässä oleva käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoa tarjoava koulu sai hakeutumaan vaatetusalalle. Vaatetusalan artesaanin töitä ei ollut kuitenkaan helppoa löytää, joten olin useita vuosia myyjänä ja sisäänostajana sekatavaratalossa. Koin kuitenkin nopeasti, että olin saanut sen hetkisestä työstäni kaiken opin irti ja luovuuden kaipuuni vei minut takaisin koulunpenkille. Valmistuin Vestonomiksi. Opintojen aikana kehityin huimasti ja löysin oman ääneni suunnittelijana ja yksi minulle merkityksellisimpiä hetkiä oli, kun pääsin arvostetun Vuoden Nuori Suunnittelija-kilpailun finaaliin.

Miksi juuri kotimaiset ekologiset vaatteet?

Nykyistä arvomaailmaa suunnittelijana muokkasi merkittävimmin opiskeluaikana kurssi nimeltään Vaatetusalan yhteiskuntavastuullisuus. Vaatetusteollisuuden ongelmat ja saastuttavuus ikään kuin läimäistiin päin naamaa. Kurssilla pureuduttiin tuotannon ulkoistamiseen liittyviin eettisiin ongelmakohtiin. Lapsityövoima, karmeat työolot, pakkotyö, saastuttaminen, tekstiilien käsittelyaineet, ympäristömerkkien luotettavuus, ylituotettujen vaatteiden polttaminen, viherpesu ja mitä näitä nyt on. Lisäksi minulle avautui se, kuinka tärkeää on tuotteita suunniteltaessa ja käytettäessä ajatella koko vaatteen elinkaarta. Ei keskittyä pelkästään siihen mistä materiaalista vaate on valmistettu ja paljon tuotteen valmistaminen kuormittaa ympäristöä. Nämä ovat toki todella tärkeitä juttuja, mutta pitää keskittyä myös siihen, että 2/3 vaatteen kokonaiskuormituksesta liittyy vaatteen huollettavuuteen, käyttöikään ja lopulta kierrätykseen. En nykyisin mielelläni enää edes katso mitään vaateteollisuuden epäkohtiin keskittyviä dokumentteja tms. sillä tiedän erittäin hyvin, miten järkyttävän armoton ja raaka vaateteollisuuden maailma on ja tulee olemaan. Sen kurssin myötä päätin, että ainoa tapa, jolla voin tähän itse vaikuttaa, on lisäämällä ihmisten tietoisuutta ja tarjota eettinen ja ekologinen vaihtoehto.

 

En halua tuoda lisää varta vasten uusiutumattomista luonnonvaroista valmistettuja tuotteita, jotka jäävät tällä kauniille maapallolle saasteeksi. Haluan tarjota vaihtoehdon fast fashionille eli pikamuodille, tuottamalla hallitusti laadukkaita, ajattomia, ekologisia lähituotantona valmistettuja vaatteita. Minulle on erittäin tärkeää, että näitä samoja arvoja arvostavat ihmiset voivat pukeutua myös hyvin suunniteltuihin, kestäviin ja mukaviin vaatteisiin tuntematta huonoa omaa tuntoa.   

 

Aloitin tämän bloggaamisen ihan vain näin vaatimattomasti itsestäni puhuen. Jatkossa blogin aiheet tulevat kuitenkin koskemaan vaatetusalaa ja hidasta elämätapaa. Aiheisiin syvennytään tiedon ja erilaisten vinkkien kautta. Otan mielelläni vastaan kysymyksiä, ongelmia ja aiheita, joista sinä olisit kiinnostunut lukemaan enemmän. Kommentoi ihmeessä tai laita minulle viestiä.  

 

Verkkokaupassamme www.savanacollection.com voit käydä katsomassa, miten tässä tekstissä esiin nousseet arvot ja inspiraatio näkyvät mallistossani.

savana collection, pellava


Uudempi julkaisu


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista